Novosti

30. prosinca 2022.

Sjaj i radost opere i baleta: Lisinski raskošno proslavio 49. rođendan svoje dvorane

Četvrtak navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog protekao je u raskošnoj proslavi 49. obljetnice otvaranja naše važne kulturne ustanove.
 
Na svečanom koncertu izvedene su prekrasne arije i neke od najpoznatijih baletnih točaka iz poznatih opera. 
 
Ples satova iz Ponchiellijeve opere La Gioconda, Ples komedijaša iz Prodane nevjeste duhovitog Bedřicha Smetane samo su neka od izvedenih djela, kao i otmjeni valcer iz Evgenija Onjegina Čajkovskog te valcer iz opere Faust Charlesa Gounoda. 
 
Koncert je svojim raskošnim sopranom obogatila Daniela Schillaci, poznata talijanska operna diva svjetskoga ugleda, slavljena zbog svojih interpretacija Verdijevih opera. 
 
Stoga je i otpjevala neke od najljepših Verdijevih arija iz opernih remek-djela poput Trubadura, Attile, Macbetha i Sicilijanske večernje, uz pratnju Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića
 
Can-can i djela Johanna Straussa mlađeg također su razveselili posjetitelje za koje je nakon koncerta upriličen i ples u predvorju ispred dvorane gdje ih je do dugo u noć zabavljao rock'n'roll rockabilly bend Johnny and His Rockin' Tunes
 
Istovremeno s programom u Velikoj dvorani, u Maloj se dvorani održala proslava u povodu 30 godina radijske emisije Music pub Zlatka Turkalja. Taj je jubilej uveličan koncertnim predstavljanjem vinilnoga izdanja uz nastupe brojnih glazbenih zvijezda poput Vanne, Mladena Bodaleca, Borisa Novkovića, J.R. Augusta i dr.
 
Dio teksta preuzet s portala Zagreb.info 
Foto: Tomislav Jagar 
 
Sve fotografije s proslave možete pogledati ovdje: