Novosti

5. prosinca 2022.

Svečana proslava Dana Dvorane

Raskošno i strastveno slavimo jedan od najljepših dana u hrvatskoj kulturi, svečano otvorenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog!
 
Dan Dvorane Vatroslava Lisinskog, koji se već prema polustoljetnoj tradiciji (49. put!) na najljepši mogući način uklapa u čarobno božićno i novogodišnje vrijeme puno veselja, sretnih trenutaka i vedrine, i ove godine svetkujemo sasvim posebnim magičnim glazbenim trenucima iz najpoznatijih svjetskih opera! Arije, valceri i baletne uspješnice velikih majstora bit će naš raskošni dar pun duha, radosti i istinske ljepote svim ljubiteljima glazbe!
 
Ovogodišnji svečani koncert čine neke od najpoznatijih i najljepših, nezaboravnih baletnih točaka iz opera, kao što su gracilni Ples satova iz Ponchiellijeve opere La Gioconda, otmjeni valcer iz Čajkovskijeva Evgenija Onjegina i njegov čeznutljivi „rođak“ – valcer iz opere Faust Charlesa Gounoda te luckasti Ples komedijaša iz duhovite Prodane nevjeste Bedřicha Smetane, da spomenemo tek neke.  
 
U svijet operne čarolije i predivnih arija, posebno odabranih za radosno blagdansko raspoloženje, otputovat ćemo s talijanskom opernom divom, sopranisticom svjetskoga glasa Danielom Schillaci. Kao proslavljena interpretatorica Verdijevih opera, umjetnica će otpjevati neke od najljepših opernih arija iz Verdijeva grandioznog glazbeno-scenskog opusa, opernih remek-djela, kao što su Trubadur, Attila, Macbeth i Sicilijanska večernja. Za pultom Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije bit će veliki poznavatelj opernoga repertoara i jedan od naših najboljih dirigenata, sjajni maestro Ivo Lipanović.
 
No i daljnja blagdanska iznenađenja i glazbene poslastice čekaju sve one koji se odluče pridružiti nam se u jedinstvenoj slavljeničkoj večeri našeg Lisinskog, najpoznatijega „doma u kojem živi glazba“ i podijeliti s nama blistave i radosne glazbene trenutke. I još vam nešto moramo šapnuti (ps. nemojte nikome reći!): na koncertu ćete uživati i u famoznom can-canu velikoga majstora operete i plesne glazbe, našega dragog i zabavnog, starog prijatelja Jacquesa Offenbacha, a djela (našeg mlađeg prijatelja) ingenioznog Johanna Straussa mlađeg donijet će dašak čarobnog ugođaja bečkoga Novogodišnjeg koncerta. Večer opernog sjaja i radosti koju ne smijete propustiti!
 
Ulaznice po cijeni od 160 kn, 180 kn i 200 kn mogu se kupiti na blagajni Dvorane ili online na www.lisinski.hr