Novosti

28. svibnja 2015.

Tamara Obrovac Transhistria ensebmble

Ovaj vrhunskih sastav poznat je po nevjerovatnoj alkemiji te gotovo telepatskom razumijevanju među glazbenicima. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju tekstova kao i vokalizama kada postaje dodatno glazbalo.

Interpretirajući Tamarinu unikatnu glazbu, izvanredni glazbenici njezinog međunarodnog ansambla vješto i prirodno spajaju suvremeni jazz izričaj s elementima istarske i mediteranske glazbe, postižući nevjerovatnu lakoću izričaja svojstvenu najvećim umjetnicima.
 Ovaj vrhunskih sastav poznat je po nevjerovatnoj alkemiji te gotovo telepatskom razumijevanju među glazbenicima. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju tekstova kao i vokalizama kada postaje dodatno glazbalo. Pobjednica natječaja “International”, Tamara Obrovac će na ovom koncertu sa svojim Transhistria Ensembleom promovirati novi album “Canto amoroso” koji je snimila u studiju Artesuono u Udinama. Ovaj album, kojim se Tamara vraća originalnom zvuku i glazbenom izričaju Transhistria Ensemblea, donosi novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih istarskih dijalekata. Osim na svojoj “domaćoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na Istroromanskom, Istrorumunjskom, Istrovenetu...