Novosti

27. lipnja 2021.

Temperamentna melankolija skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića

Matej Meštrović je u subotu navečer u programu Lisinski Atrium zahvalnoj publici predstavio album "Piano Waves" koji je već osvojio dvije nagrade u SAD-u.
 
Matej Meštrović se ne predaje. Koroni usprkos, snimio je album "Piano Waves", inspiriran i lanjskim zagrebačkim potresom, a u subotu navečer je svoj album ekskluzivno predstavio publici u programu Lisinski Atrium. 
 
Riječ je o hvalevrijednom ljetnom projektu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, koja još nije izliječila rane od banijskog potresa, pa je spas potražila na platou između Lisinskog i Hrvatske matice iseljenika. 
 
Meštrović je, predstavljajući album koji je u notnom obliku djelomično na dan koncerta svojim čitateljima poklonio Večernji list, ponovno dokazao neospornu dopadljivost svoje filmične glazbe, ali i relaksirajući pristup pijanizmu. 
No, album "Piano Waves" čija je posljednja skladba posvećena Hrvatskom glazbenom zavodu, otkrio je i Meštrovića kao skladatelja temperamentne melankolije, o čemu zorno svjedoče i nazivi pojedinih skladbi inspirirani uspavankama, ljubavnim isčekivanjima, meditacijama, ljubavnim valcerima... 
 
Intimistički album već je nagrađen dvjema nagradama u SAD-u, a u kratkom i neizostavnom obraćanju publici Meštrović je najavio nove projekte, koji su zasada još obavijeni velom tajne. Zahvalio je i glavnom uredniku Večernjeg lista Draženu Klariću na objavljenom notnom izdanju albuma u subotnjem broju Večernjaka, rekavši da je to raritet i u svjetskim razmjerima. 
 
Izvor: Večernji list