Novosti

24. siječnja 2024.

U Lisinskom održana vježba evakuacije

Danas je u 12:30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog provedena vježba evakuacije zaposlenika Lisinskog, Zagrebačke filharmonije i svih osoba koje su se u tom trenutku zatekle u prostorima Lisinskog.
 
Nakon oglašenog zvučnog signala, više od 50 osoba izašlo je iz Dvorane kroz najbliže izlaze do zbornih mjesta, odnosno do zelenih površina ispred glavnog ulaza na zapadnoj strani, na Trgu Stjepana Radića i službenog ulaza na istočnoj strani, na Trnjanskoj cesti.
 
Oglašavanje zvučnog signala i brza reakcija ključni su elementi u postizanju uspješne evakuacije. Vježba je održana kao praktični dio osposobljavanja za evakuaciju i spašavanje zaposlenika i posjetitelja u slučaju hitnih situacija poput požara i potresa te drugih izvanrednih događaja.
 
Riječ je o standardnoj proceduri koja se provodi kako bi se zaposlenike, izvođače i posjetitelje Dvorane pripremilo za hitne situacije i kako bi se u stvarnim slučajevima ugroze pravovremenom i učinkovitom reakcijom osiguralo brzo i sigurno evakuiranje svih nazočnih.