Novosti

9. prosinca 2021.

U veljači gostuje japanska bubnjarska senzacija Kodo!

Legendarni japanski bubnjari Kodo ove godine obilježavaju 40. godišnjicu postojanja. Zvuk njihovih divovskih taiko bubnjeva obilazi sve dijelove svijeta u glazbeno uzbudljivoj i spektakularnoj novoj predstavi Tsuzumi, s kojom u Lisinski dolaze 6. veljače 2022. godine.
 
Taiko je tradicionalni japanski bubanj i osnova energične žive umjetničke forme. Bubnjarski sastav Kodo, čije ime znači „kucanje srca“, ali i "djeca bubnjeva", majstori su te forme, koji su drevnu japansku kulturu katapultirali ravno u 21. stoljeće. Od svog osnutka 1981., ansambl Kodo održao je više od 6 000 nastupa u 50 zemalja diljem svijeta. 
 
Turneja One Earth: Tsuzumi donosi novo kreativno poglavlje u umjetnosti spektakularne skupine Kodo. Remek-djela koja su obilježila njihovih 40 godina, kao i izuzetna djela nastala posljednjih godina pokazat će i zagrebačkoj publici svu širinu i dubinu ansambla Kodo i ponijeti je do Japana i topla zagrljaja otoka Sado, na kojem članovi usavršavaju svoje zapanjujuće vještine i tehnike uoči turneja. 
 
Ulaznice, po cijenama od 250, 300 i 350 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na Eventim.hr i OVDJE