Novosti

15. travnja 2024.

Urnebesna komedija s Ksenijom Prohaskom u Lisinskom 29. travnja!

Nasmijte se do suza uz nezaboravnu predstavu, autorski projekt Ksenije Prohaske "A odakle ste Vi, gospođo?"
 
Je li stvarnost samo jedna ili je možda jednako stvarno i ono što mi sami stvaramo? 
 
"Svatko od nas ima slabu točku. Nekoga bole leđa, nekoga želudac, a junakinju ove priče - glava. Kada Barbaru Oblak glavobolje dovedu do psihijatrijske ordinacije, uz puno humora otvorit će se granice svih života koje je ona nosila u sebi, pitajući nas je li stvarnost zaista samo jedna ili je možda jednako stvarno i ono što izmislimo. Sve što nije prepušteno zaboravu čini našu sadašnjost koja se lakše podnosi uz osmijeh, a to će se najbolje pokazati trenucima u kojima se događa ova predstava", napisala je o predstavi Ana Tonković Dolenčić. Predstavu je režirao Krešimir Dolenčić, a uz Kseniju Prohasku igra Marjan Nejašmić Banić. 
 
Dio stručnog tima predstave je i liječnik Davor Mucić. Čemu ih je savjetovao, u kom dijelu je bila potrebna njegova ekspertiza?
"Dr. Mucić nas je čitavo vrijeme dok smo pisali vodio kroz seanse da bi osvijestio problem pacijenta, koji u principu uvijek negira i podešava prošlost onako kako mu se sviđa - a rješenje toga će vidjeti gledatelji koji dođu na predstavu," kaže Ksenija Prohaska.
 
Predstavu "A odakle ste vi, gospođo?" pripremala je dugi niz godina: "Mislim da je ideja da se napravi ova predstava započela još od dana kad smo Ana Tonković Dolenčić i ja surađivale na 'Marlene Dietrich'. Bile su mi interesantne komične situacije koje donose imitacije likova, a sada je Ana kao vrsni dramaturg i odličan pisac kreirala sa mnom priču o gospođi Barbari Oblak. Naravno da ima puno autobiografskog materijala u svemu tome."
 
Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 15 € na blagajnama Lisinskog i online na lisinski.hr.