Novosti

15. rujna 2020.

Vaš siguran posjet Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Pred nama je još jedna sezona za pamćenje! Uz vrhunski program i umjetnički doživljaj, jednako nam je važno i vaše zdravlje, kao i zdravlje umjetnika i djelatnika Dvorane.
 
Kako bismo što više zaštitili sve ljude u Dvorani i omogućili da se osjećaju sigurno, pripremili smo upute o mjerama zaštite te vas molimo da ih se pridržavate. 
 
Na dnu ove stranice ili na poveznici http://www.lisinski.hr/hr/covid-19/ preuzmite obrazac izjave koju je potrebno ispunjenu predati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prije početka događanja.
 
KUPNJA ULAZNICA 
 
→ Smještaj u gledalištu prilagođen je propisima vezanima uz koronavirus, odnosno broj sjedala smanjen je kako bi se osigurao odgovarajući razmak. Moguće je kupiti najviše dvije ulaznice s uzastopnim sjedalima i to u slučaju ako osobe žive u istom kućanstvu ili pripadaju istoj skupini. Između skupina ili pojedinačnih sjedala uvijek postoji razmak od jednog i pol metra.   
  
 
PRIJE PROGRAMA 
 
→ Svi ulazi u Dvoranu su otvoreni. Molimo da koristite ulaze najbliže vašem sjedalu u dvorani.  
 
→ U cijeloj je zgradi obvezatno nošenje zaštite preko usta i nosa. Ljubazno molimo da sa sobom ponesete masku i nosite je sve dok ne dođete do svojega mjesta u dvorani - do početka programa.  
 
→ Molimo da dezinficirate ruke. Sredstva za dezinfekciju nalaze se u blizini svih ulaza, pokraj središnjih ulaza u gledalište i u području bifea.
 
→ Molimo da držite razmak od najmanje dva metra, i više ako je moguće.  
 
→ Garderobe će biti otvorene; molimo da nosite masku dok čekate i da držite razmak od najmanje dva metra.  
 
→ Molimo da nakon toga pođete do svojega sjedala.  
 
 
TIJEKOM IZVEDBE / PAUZE 
 
→ Tijekom same izvedbe nije obvezatno nošenje zaštite preko usta i nosa. Mnogi će posjetitelji i dalje radije nositi masku tijekom programa.  
 
→ Molimo da stavite zaštitu preko usta i nosa ako tijekom pauze želite ostati na svojem mjestu. Vjerojatno će drugi posjetitelji prolaziti pokraj Vašeg sjedala te su mogući bliskiji kontakti. Molimo da posjetitelji koji sjede na sjedalima bližim prolazima prvi napuste redove, potom oni koji sjede na sjedalima u sredini redova.  
 
→ Pristup toaletima, koji se još češće čiste i dezinficiraju, reguliran je u skladu s propisima vezanima uz koronavirus. U toaletima istovremeno ne smije boraviti veći broj osoba te je potrebno poštivati razmak od dva metra.  
 
 
NAKON IZVEDBE 
 
→ Molimo Vas, stavite zaštitu preko usta i nosa prije posljednjega pljeska jer mnogi posjetitelji žele napustiti dvoranu odmah po završetku programa, što može dovesti do bliskijih kontakata.  
 
→ Nagradite izvođače isključivo pljeskom i suzdržite se od skidanja maske kako biste uzvikivali zaslužene pohvale. 
 
→ Molimo da iziđete iz zgrade najkraćim putem.  
 
→ Zbog trenutne situacije, posjeti iza pozornice nažalost nisu mogući do daljnjega.  
 
→ Nakon svakog programa, prazna se dvorana temeljito čisti i dezinficira. 
Preuzmite obrazac izjave te ispunjenu izjavu predajte u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prije početka događanja.