Novosti

11. studenoga 2022.

Večer Plácida Dominga posvećena Vladimiru Ruždjaku

Velikan svjetske operne scene Plácido Domingo već nekoliko dana boravi u Zagrebu i održava probe za sutrašnji koncert na kojem će ravnati Rekvijemom Giuseppea Verdija uz Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije te soliste Lanu Kos, Jelenu Kordić, Filipa Filipovića i Ivicu Čikeša.
 
Domingo je izrazio veliko zadovoljstvo ponovnim dolaskom u Zagreb, a na jednoj od proba u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog posjetom ga je obradovala naša primadona Ruža Pospiš Baldani, s kojom je u prošlosti često surađivao.
Prisjetio se samo nekih od njihovih zajedničkih izvedbi: od Trubadura 1968. godine u New Orleansu, Krabuljnog plesa i Carmen u newyorškom Metropolitanu početkom 1970-ih godina te Trubadura i Carmen u Njemačkoj i Španjolskoj krajem 1970-ih godina… Ruža Pospiš Baldani nedavno je medijima otkrila da nikad u životu nije doživjela bolju izvedbu Don Josea iz Carmen od Domingove
 
U video obraćanju nakon jedne od proba u Lisinskom maestro Domingo pozvao je sve ljubitelje glazbe na sutrašnji koncert naglasivši da će to biti večer sjećanja na njegovog dragog kolegu, baritona Vladimira Ruždjaka u povodu 100. godišnjice njegova rođenja i 35. godišnjice smrti. 
 
Fotografije s proba pogledajte u našoj galeriji. 
Foto: Marija Štilinović, HRT