Novosti

13. studenoga 2023.

'Videoigranje s umjetnošću' ovoga tjedna u Lisinskom

Od 15. do 19. studenoga ne propustite nesvakidašnju interaktivnu izložbu koja se, umjesto kontrolerima za PS i Xbox, pokreće glazbenim instrumentima!
 
Umjetnici Filip Merčep, višestruko nagrađivani udaraljkaš i Boy van Ooijen, stručnjak za elektroničku glazbu, predstavit će i voditi interaktivnu izložbu Videoigranje s umjetnošću na kojoj će sudionici na originalan način igrati videoigre.
 
Projekt je usmjeren prema osnovnim i srednjim općim i glazbenim školama s ciljem približavanja suvremene umjetnosti i tehnologije tinejdžerima. Ta originalna ideja i izvedba potaknut će ih na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti i glazbi na kreativan i interaktivan način pružajući im priliku da istraže svoje talente i strasti. Projekt otvara vrata tinejdžerima za svijet umjetnosti i tehnologije spajajući tradicionalne i moderne aspekte na jedinstven način. 
 
Ta je izložba uzbudljiva prilika za sve koji žele otkriti kako mogu igrati videoigre rabeći prave instrumente. To nije samo zabavno, već i obrazovno iskustvo koje na jedinstven način povezuje glazbu, tehnologiju i kreativnost.
 
Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu rezervaciju termina, a projekt se odvija u predvorju Male dvorane od 15. do 19. studenoga u terminima od 10 do 13 sati i od 14 do 15 sati. Termini od 10 do 13 sati namijenjeni su školskim grupama, a od 14 d o15 sati građanstvu.  
 
Predbilježbe za grupe primaju se na e-adresu marketing@lisinski.hr.