Novosti

19. travnja 2024.

Završni koncert festivala Zagrebačko glazbeno proljeće uz orguljašku zvijezdu

Četverodnevni festival Zagrebačko glazbeno proljeće, koji je u svojem prvom izdanju posvećen orguljama, svoj će svečani koncertni vrhunac doživjeti u nedjelju, 28. travnja uz orkestar Zagrebačke filharmonije i šefa dirigenta Dawida Runtza, kojima će se pridružiti jedan od najistaknutijih koncertantnih orguljaša današnjice – Vincent Dubois.
 
Na koncertnoj završnici Festivala očekuju nas izvedbe Beethovenove Uvertire Egmont i Sedme simfonije u A-duru, a slavni francuski glazbenik, titularni orguljaš pariške katedrale Notre-Dame, svoju će virtuoznost predstaviti na orguljama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog izvedbom raskošnog i monumentalnog remek-djela maestra Stjepana Šuleka – Koncertom za orgulje i orkestar Memento
 
Vincent Dubois, hvaljeni umjetnik briljantno strastvenog izričaja i apsolutni gospodar tehnike, ovu će večer uzdići do raskošne glazbene svečanosti kojom slavimo njegovu ingenioznu moć interpretacije na kraljici instrumenata i skladateljsko majstorstvo Šuleka, čiji je Memento praizveden na istom mjestu prije točno 50 godina!
 
Festival Zagrebačko glazbeno proljeće, koji organiziraju Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Zagrebačka filharmonija, u svojem premijernom izdanju održava se od četvrtka, 25. travnja do nedjelje, 28. travnja. Bogat program, namijenjen djeci, mladima i odraslima održava se u koncertnim dvoranama Muzičke akademije te u dvoranama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
 
Ulaznice za ovaj koncert, po cijeni od 15 €, dostupne su na blagajnama Dvorane Lisinski i mrežnoj stranici www.lisinski.hr, gdje se nalazi i cijeli program i sve informacije o festivalskim događanjima.