Novosti

6. prosinca 2021.

Zoran Predin će na koncertu u ožujku predstaviti novi album

Slovenski kantautor 3. ožujka nastupit će u Lisinskom uz Tonči Grabušić Quintet, a kao gosti nastupit će Damirov Django Group.
 
Prije dvije godine rasprodanim je koncertom upravo u Lisinskom Zoran Predin proslavio 40 godina uspješne karijere, u ožujku 2020. predstavio se u posebnom izdanju uz Zagrebačku filharmoniju, a ovim koncertom poznati će slovenski kantautor još jednom potvrditi status jednog od najznačajnijih glazbenika u regiji. 
 
Kantautor, pjesnik, pisac, autor filmske i kazališne glazbe, osnivač kultnog benda Lačni Franz, covid-stanku od koncerata iskoristio je za snimanje novog albuma Gastarbajter trubadur / Takšnih več ne delajo, koji je na streaming servisima objavljen u hrvatskoj i slovenskoj verziji. Album će se u fizičkom obliku naći samo kao ekskluzivno vinilno izdanje. 
 
Na pitanje zašto se osjeća kao gastarbajter trubadur i zašto je upravo tako nazvao novi album, Predin odgovara: Srećom, pajkice više nisu obavezni dio garderobe modernih trubadura, dok je sve drugo ostalo gotovo isto. Pogotovo u smislu da mjesto gdje izvadim gitaru i zapjevam postaje moj privremeni dom, a ja gastarbajter. O tome pjeva naslovna pjesma. Rođen sam za život na bini.  
 
Ulaznice za koncert, po cijenama od 120, 150, 180 i 210 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.