Novosti

6. prosinca 2022.

Zvijezda ukrajinskog klasičnog baleta nastupa u Lisinskom

Balet Orašar u Lisinskom je događaj koji je postao neizostavna blagdanska tradicija za sve uzraste! Zbog velikog interesa čak četiri izvedbe Orašara u Lisinskom!
 
I ove godine Orašar baletne trupe Ukrainian Classical Ballet izazvao je veliki interes publike, stoga će čak 4 izvedbe biti održane 10. i 11. prosinca 2022. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog
 
Ovogodišnji Orašar ponovno pleše glavna solistica Opere i baleta Narodnoga kazališta Litve - Olesja Šaitanova premijerno u Hrvatskoj u ulozi Klare. Olesja u svom umjetničkom izričaju čuva poznatu tradiciju tradicionalnog baleta i baletne škole. 
 
Olesja Šaitanova diplomirala je 2013. godine na Kijevskoj državnoj baletnoj školi s počastima. Iste godine postala je solistica u Ukrajinskom nacionalnom opernom i baletnom kazalištu, a od 2016. glavna je solistica litavskog nacionalnog kazališta opere i baleta. Osvojila je prvu nagradu na 6. međunarodnom baletnom natjecanju Rudolfa Nurejeva u Budimpešti (2013.), prvu nagradu na 4. međunarodnom istanbulskom baletnom natjecanju (2014.) i prvu nagradu na 5. međunarodnom baletnom baletnom pozivu za plesne škole u Pekingu (Dance Performance Series, 2014.). Nastupala je u Grčkoj, Italiji, Japanu, Njemačkoj i Koreji u  ulogama Odette i Odile (Labuđe jezero), Bluebirda i princeze Aurore (Uspavana ljepotica), Clare (Orašar), Quitri (Don Quijote), Giselle (Giselle), Julije (Romeo i Julija), Medore (Le Corsaire), Gamzati i Nikije (Bajadera), Pepeljuge (Pepeljuga), Snjeguljice (Snjeguljica i sedam patuljaka), Paquite (Paquita). 
 
Nakon tri rasprodane izvedbe, ulaznica za balet Orašara po cijeni od 170 Kn do 350 Kn  još uvijek ima za izvedbu u nedjelju, 11. prosinca u 16 sati. 
 
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Lisinskog ili online OVDJE.