Novosti

20. svibnja 2024.

Od danas u prodaji pretplate za nezaboravne glazbene cikluse 'Lisinski subotom' i 'Lisinski da camera'

Pozivamo vas na uzbudljivo glazbeno putovanje u sezoni 2024./2025., u kojoj s ponosom predstavljamo 'Sva lica Lisinskog' uz trinaest vrhunskih koncerata najuglednijih domaćih i inozemnih umjetnika, ansambala i orkestara te devet koncerata komorne glazbe istaknutih virtuoza klasične glazbe.
 
Izuzetno bogatu novu sezonu ciklusa Lisinski subotom 28. rujna otvara koncert posvećen 200. godišnjici rođenja Antona Brucknera na kojem će nastupiti Orchestre des Champs Elysées pod ravnanjem dugogodišnjega šefa dirigenta i umjetničkog ravnatelja Orkestra Philippea Herreweghea. Slijede gostovanja Bamberških simfoničara uz 'najčudesnijega pijanista našega vremena' Daniila Trifonova, potom Budimpeštanskoga festivalskog orkestra, koji je ugledni časopis Gramophone 2022. godine proglasio Orkestrom godine, uz koji će nastupiti jedan od vodećih violinista današnjice Renaud Capuçon, pod ravnanjem slavnoga Ivána Fischera. U Lisinski subotom ove nam sezone stiže i Grammyjem ovjenčan orkestar Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orkestar Talijanske Švicarske uz pobjednicu Chopin natjecanja 2010. godine Julijanu Avdejevu i drugi. U sklopu Ciklusa nastupit će i eminentni ansambli poput I Virtuosi del Teatro alla Scala uz sopranisticu Dariju Auguštan, Il Pomo d'Oro, Hrvatski barokni ansambl i uvijek zadivljujući Bečki dječaci, kao i pijanističke zvijezde i legende Sir András Schiff i Ivo Pogorelić. Kao i svake sezone, dva izvanredna koncerta priprema Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu.
 
Cijene pretplata za ciklus Lisinski subotom iznose 240, 270 i 300 € uz mogućnost obročne otplate, a popusti na cijene osigurani su za pretplatnike sezone 2023./2024., studente, učenike i umirovljenike te osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji. Pretplatničke ulaznice dostupne su na blagajnama Dvorane i online OVDJE.
 
Cijeli program ciklusa Lisinski subotom i uvjete prodaje provjerite OVDJE.
 
Novi ciklus Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Lisinski da camera, održava se u Maloj dvorani i uključuje po tri koncerta hvaljenog ansambla saksofonista Papandopulo kvartet, svjetski poznatoga gitarističkog Tria Elogio i zajedničke nastupe prominentnih domaćih umjetnica Dunje Bontek, Marije Andrejaš, Monike Leskovar i Martine Filjak. Pretplatnici toga ciklusa, osim na svih devet koncerata, mogu odabrati i pretplatu na pet koncerata po izboru.
Cijena pretplatničke ulaznice iznosi 90 € za devet koncerata, odnosno 50 za pet koncerata po izboru ili 35 € za tri koncerta jednog od izvođača u Ciklusu, uz mogućnost obročne otplate. Popuste na ulaznice za svih devet koncerata ostvaruju studenti, učenici i umirovljenici te osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji. Pretplatničke ulaznice dostupne su na blagajnama Dvorane i online OVDJE.
 
Cijeli program ciklusa Lisinski da camera, kao i uvjete prodaje provjerite OVDJE.
 
 
Za one koji se žele pretplatiti na oba ciklusa dostupna je jedinstvena ponuda: pretplata Lisinski+, koja omogućuje uživanje u čak 22 koncerta uz povoljnije cijene.
Cijene pretplate Lisinski+ iznose 290, 320 i 350 €.
 
Prodaja pretplata započela je danas, u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. na blagajnama Lisinskog te online na mrežnoj stranici www.lisinski.hr. Prodaja pretplate prije ljetne stanke završava u petak, 12. srpnja i nastavlja se u ponedjeljak, 2. rujna te traje do subote, 28. rujna, odnosno za Lisinski da camera do 5. listopada.