Novosti

8. siječnja 2024.

U ciklusu 'Lisinski subotom' nastupa naš nagrađivani pijanist s nedavno ostvarenim povijesnim uspjehom!

31-godišnji Omišanin Lovre Marušić, koji 10. veljače nastupa u Lisinskom uz Slovačku filharmoniju, u prosincu je osvojio srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju Telekom Beethoven Competition u Bonnu i posebnu nagradu Robert Schumann Award!
 
Na jedno od najprestižnijih pijanističkih natjecanja na svijetu, International Telekom Beethoven Competition Bonn, koje se održava svake dvije godine u Beethovenovu rodnom gradu, prošle se godine prijavilo gotovo tri stotine pijanista iz cijeloga svijeta, a u finale su ušla tri najbolja natjecatelja.
 
U završnici Natjecanja Lovre Marušić izveo je Četvrti koncert za glasovir i orkestar u G-duru L. van Beethovena, koji će publika Lisinskog imati prilike čuti 10. veljače u pratnji Slovačke filharmonije pod ravnanjem šefa dirigenta Daniela Raiskina. Cijeli program koncerta dostupan je OVDJE.
 
Nakon koncerta u Lisinskom, našeg uglednog pijanista ove godine očekuju brojni nastupi u Kini, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji...
 
Foto: lovremarusic.com