Novosti

26. ožujka 2024.

Lisinski srijedom & Izvorišta najavljuju nove koncertne atrakcije

U listopadu nas očekuje koncert proslavljenog sevdalijskog glazbenika Damira Imamovića, u studenome nastupa talijanska pjevačica nevjerojatnih vokalnih sposobnosti Maria Mazzotta, a prosinac je rezerviran za originalne Istrijane, grupu Veja.
 
U koprodukciji s vodećim organizatorima, Lisinski srijedom koncertima u Maloj dvorani Lisinski promiče žanrovski raznoliku glazbu afirmiranih domaćih i međunarodnih glazbenika.
 
U suradnji s Izvorištima, uz koncert Adama Semijalca i zbora Fige 8. svibnja, na jesen u Lisinski stižu eminentna imena sevdaha, talijanske glazbe pizzica i modernih obrada istarske tradicijske glazbe.   
 
Damir Imamović ime je koje ne treba puno predstavljati. Svojim je nježnim, a opet snažnim glasom i prepoznatljivim interpretacijama sevdalinki osvojio publiku i kritiku širom Europe. U Maloj dvorani Lisinski nastupit će 2. listopada uz perkusionista Nenada Kovačića, violinisticu Ivanu Đurić i basista Ivana Mihajlovića.
 
U srijedu, 13. studenoga ugošćujemo Mariju Mazzottu, jednu od trenutno najuzbudljivijih europskih world music pjevačica čiji nevjerojatan glas i predivna glazba nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Na pozornici male dvorane Lisinski pridružit će joj se poznati harmonikaš sa Sicilije Antonino de Luca.   
 
Pazinska grupa Veja inspiraciju i motivaciju za svoju glazbu crpi iz istarske tradicijske glazbe, kojoj nadjeva energično i moderno ruho. Kako taj zanimljiv spoj tradicije i modernoga zvuči, saznajte 11. prosinca!
 
Ulaznice za sve Lisinski srijedom koncerte dostupne su na blagajnama Lisinskog i online na lisinski.hr.
 
INA Industrija nafte d.d. sponzor je ciklusa Lisinski srijedom.