Novosti

12. srpnja 2023.

Ususret šarolikoj programskoj raskoši u Lisinskom

U godini obilježavanja 50. obljetnice Dvorane Lisinski, predstavljamo najbolje od najboljih u programima klasične glazbe, ali i na području zabavne, popularne glazbe i umjetnosti!
 
Prvi dio nove koncertne sezone u Lisinskom obilježit će brojna raznovrsna događanja: svjetski mjuzikli, omiljene baletne predstave, nezaboravne večeri za ljubitelje klapske i tamburaške glazbe, intrigantan spoj tradicionalne glazbe, klasike, popa i jazza, poznata pjevačka imena i najveći domaći hitovi! 
 
Sredina rujna u Lisinskom je rezervirana za broadwayski hit, Disneyev klasik Kazališta Komedija Ljepotica i zvijer, mjuzikl koji je u godinu dana ispunio dvoranu Lisinski više od 30 puta! Zanimanje ne prestaje za ovu redovito rasprodanu briljantno postavljenu i izvedenu predstavu u kojoj se u glavnim ulogama izmjenjuju Vanda Winter i Buga Marija Šimić, Ivan Glowatzky i Igor Drvenkar uz sudjelovanje brojnih drugih pjevačkih i glumačkih zvijezda poput Sandre Bagarić, Mile Elegović, Đanija Stipaničeva, Adama Končića, Renate Sabljak, Jasne Bilušić itd. Rujanske izvedbe na programu su 15., 16. i 17. 
 
Vrhunski pijanist svjetskog ugleda Simon Trpčeski, kojeg je ciklus Lisinski subotom prošle sezone ugostio uz Kraljevski filharmonijski orkestar iz Londona, 24. će listopada nastupiti u Lisinskom u potpuno drugačijem izdanju! U društvu svestranih glazbenika projektom  Makedonissimo ovaj makedonski virtuoz slavi glazbu svoje domovine povezujući novu klasiku, salonsku glazbu, jazz, Sinte i romsku glazbu u uzbudljivu mješavinu impresivne glazbe koja otvara uši i srca! 
 
Dana 12. studenoga Dvoranom Lisinski orit će se jedan od najljepših glasova popularne glazbene scene! Neprijeporna vokalna diva Zorica Kondža koncertom Dovoljna je ljubav oduševit će sve ljubitelje sjajnih pjesama i njezinih fascinantnih izvedbi! 
 
Popularna mlada kantautorica Mia Dimšić, čijoj razigranoj melodioznosti ne odolijeva ni mlađa ni starija publika, uoči izlaska dvaju novih albuma publici predstavlja stare uspješnice, ali i premijerno izvodi neke nove pjesme 26. studenoga! 
 
Tijekom listopada, studenoga i prosinca očekuju vas i večeri tradicijskih instrumenata i tradicijske glazbe u Lisinskom! Neumorni Šima Jovanovac redovito sa svojim brojnim gostima i vjernom publikom obilježava Šimunovo Lisinskom! Tako vas i ove godine, 28. listopada, poziva na veliko veselje na kojem će uz svima znane pjesme predstaviti i potpuno nove. 
 
Nakon što su prošle godine rasprodali ulaznice za dva koncerta, Najbolji hrvatski tamburaši ponovno dolaze u Lisinski 15. studenoga! Njihov koncert Nostalgija podsjetit će publiku na najljepše tamburaške pjesme, ali i odati počast žrtvama Domovinskog rata. 
 
Najuspješnije dalmatinske klape, nagrađene na ovogodišnjem Festivalu u Omišu, 3. prosinca nastupit će na tradicionalnom koncertu Zagrebu na dar za koji pripremaju 'glazbu za dušu' svim Zagrepčanima i Dalmatincima u Zagrebu. 
 
Dana 6. prosinca naša poznata, višestruko nagrađivana glumica i glazbena umjetnica Leonora Surian Popov u Lisinskom će proslaviti 20. obljetnicu profesionalnoga života pod svjetlima pozornice. U čarobnoj večeri nazvanoj U ritmu Broadwaya prvakinja HNK Ivana pl. Zajca izvest će najveće hitove svjetskih mjuzikala na hrvatskome, engleskom i talijanskom jeziku, a na pozornici će joj se pridružiti Mirko Soldano, Bojan Jambrošić, Kim Verson i obitelj Surian. 
 
Zanosna čarolija baleta Gisellepoetične i dirljive priče koja budi erupcije emocija, mami suze i oduševljava virtuoznim plesačkim izvedbama  očarat će publiku Lisinskog 29. listopada.
 
Zima i predblagdansko vrijeme izgubili bi svoj smisao bez najljepše božićne baletne bajke OrašarVrhunski plesni i umjetnički doživljaj koji ushićuje publiku diljem svijeta ne propustite 9. prosinca u Lisinskom! 
 
Iz ovog raznolikog programa, koji je samo dio ponude od rujna do prosinca, odaberite nešto za sebe i sebi drage ljude te nezaboravnim trenucima u posebnom ozračju Dvorane budite dio 50 godina duge povijesti vrhunskog umjetničkog doživljaja koji pruža vaša i naša Dvorana Lisinski! 
 
Ulaznice za sve programe dostupne su na blagajnama Lisinskog (do 15. 7. te od 4. 9.) i online na lisinski.hr.