Novosti

13. rujna 2023.

Raspjevana, zabavna i duhovita kazališna jesen u Lisinskom

Uz brojne koncertne programe, posjetitelje Lisinskog ove jeseni očekuju i vrhunski kazališni komadi i zabavne priredbe! U rujnu i listopadu na programu su broadwayski hitovi, premijera predstave, balet, komedije, drame, predstave za djecu, ali i stand-upovi!
 
Novu kazališnu sezonu otvara veličanstven Disneyev klasik Ljepotica i zvijer, koji je u spektakularnoj izvedbi solista, zbora, baleta i orkestra Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u Lisinskom dosad vidjelo više od 40 000 gledatelja! Izvedbe tog broadwayskog mjuzikla na rasporedu su 15., 16. i 17. rujna. 
 
Dana 13. listopada u Maloj dvorani Lisinskog očekuje vas premijera komedije Kad udari južina redateljice Nevene Vukes. Sjajne glumice Petra Kraljev i Jagoda Kumrić predstavit će se publici u dosad neviđenom izdanju, kao dvije potpuno različite mlade žene, čijem dugogodišnjem prijateljstvu prijete veliki izazovi koji će ih gurnuti u urnebesne i emotivne situacije! 
 
U nedjelju, 15. listopada najmlađe očekuje vrhunska glazbena bajka – Mi o vuku, mjuzikl napravljen po priči o Crvenkapici i vuku, ali na potpuno nekonvencionalan, izokrenut i raspjevan način! U predstavi koja je namijenjena djeci od 3 godine do nižih razreda osnovne škole briljiraju odlični pjevači i glumci Bojan Jambrošić i Manuela Svorcan
 
Vrckava, energična i duhovita glumica Katarina Baban 23. listopada uskače u više od 20 uloga u vatrenoj komediji o čudesnoj sezonki Puni pansion! Komedija koja je nastala prema motivima velikog broadwayskog hita Fully committed u režiji Tihane Strmečki otkriva na što su sve spremni 'mali' ljudi koji se bore da sačuvaju svoje dostojanstvo i snove! 
 
Za sve ljubitelje baletne umjetnosti 29. listopada na pozornicu Lisinskog stiže jedan od najpopularnijih i najizvođenijih baleta romantike! Jedinstvenu poetičnu i dirljivu priču o Giselle pogledajte u izvedbi solista i ansambla fantastičnog Harkivskog narodnog akademskog kazališta opere i baleta.
 
Redovita kazališna gostovanja i ove sezone u Lisinskom ostvaruju Kazališna grupa Lectirum, Teatar Rugantino, Kazalište Planet Art i Teatar Gavran. 
Još jedna adaptacija broadwayskog hita, Plaza Suite Neila Simona, romantična je komedija Hotel Nostalgija Kazališne grupe Lectirum u kojoj igraju istaknuti domaći glumci Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura. Tu predstavu u tri čina režirala je Nina Klefin, a u Lisinskom je možete pogledati 24. rujna. 
 
80. izvedbu predstave Uvijek će nam ostati ljubav Teatra Rugantino, koja je u potpunosti osvojila gledatelje u Zagrebu i na gostovanjima, pogledajte u Lisinskom 7. listopada uz nezaboravnu glumačku igru Jelene MiholjevićDražena Čučeka.
 
Dramu Love letters A. R. Gurneya, nominiranu za prestižnu Pulitzerovu nagradu, adaptirale su poznate glumačke zvijezde Marko Torjanac i Slavica Knežević, koji i glume u hrvatskoj inačici te najizvođenije kazališne ljubavne priče na svijetu, nazvane Ljubavna pisma. Tu melodramu Kazališta Planet Art na pozornici Male dvorane pogledajte 8., 22. i 29. listopada
 
Teatar Gavran ove jeseni u Lisinski donosi čak šest naslova: predstave Sladoled, Bit će sve u redu, Glasnogovornik, Savršeni partner, Na kavici u podne i Sve o muškarcima. Mladena Gavran, Ana Vilenica, Kristina Krepela, Sven Jakir, Vedran Komerički samo su neki od izvrsnih glumaca koji u Maloj dvorani Lisinskog ove sezone igraju u komadima našeg uglednog dramatičara Mire Gavrana. Dana 21. listopada na rasporedu je komedija Sladoled, dok su ostale predstave na programu u studenome i prosincu.
 
Da će ove sezone smijeha biti u izobilju u Lisinskom, potvrđuju i tri stand up showa s velikim imenima domaće stand-up scene! Super zabava d.o.o. u Velikoj dvorani 26. rujna organizira skoro već rasprodan šou Lajnap u Lisinskom uz komičare Vlatka Štampara, Aleksa Curaća Šarića, Sašu Turkovića i Gorana Vugrinca
 
Psihologinja i spoken word pjesnikinja i satiričarka Ena Rajić publici Lisinskog predstavlja autorski program Bez dlake na jeziku, koji se održava u organizaciji Media Scene 6. listopada u Maloj dvorani.  
 
Još je vrlo malo ulaznica preostalo i za show mladog talentiranog komičara Gorana Vinčića – Vinče Reci mi da se šališ, koji Aquarius Records organizira u Velikoj dvorani 16. listopada. 
 
Ulaznice za sva događanja dostupne su na blagajnama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te online OVDJE.
Sva događanja u dvoranama Lisinskog navedena su na stranici www.lisinski.hr, odnosno OVDJE.
 
Vidimo se na bogatoj kazališnoj sceni Lisinskog!